FAQ

FAQ permanente make-up

Veelgestelde Vragen Over FAQ Permanente Make-up

Is het zetten van de permanente make-up pijnlijk?

Permanente make-up aanbrengen is een behandeling die pijn kan veroorzaken, daar er een paar keer over hetzelfde stukje huid behandeld wordt. De huid kan van tevoren verdoofd worden met verdovingscrème. Dit middel is in Nederland alleen op recept van een arts verkrijgbaar. De crème moet meestal ongeveer 1 uur van tevoren op de te behandelen huid worden aangebracht.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Een paar dagen na de pigmentatie zal die lichter worden, doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 4 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een mooi resultaat zijn er minimaal 2 behandelingen nodig. Er moet minimaal 4 weken tussen elke behandeling zitten omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is. Bij oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij het maken van een nieuwe afspraak wordt hier rekening mee gehouden.

Hoe lang blijft de permanente make-up zitten?

Permanente make-up blijft jarenlang zichtbaar. Afhankelijk van de huid, de uitgekozen kleur en de aanbrengtechniek, is het per klant verschillend hoe lang de permanente make-up blijft zitten. De pigmenten zullen vervagen door celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van ultraviolet licht.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Permanente make-up is niet hetzelfde als tatoeëren. Zowel de apparatuur als de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend. Een tatoeage wordt in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren en wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 2 jaar vervagen.

Kan ik nog gewone make-up gebruiken?

Dat kan u. Permanente make-up is bedoeld om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor als u uit gaat.

Is het zetten van permanente make-up veilig?

In Nederland is er wetgeving die eisen stelt aan veiligheid en hygiëne. De Gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) houdt controle op het veilig aanbrengen van permanente make-up. Eens in de drie jaar vindt er een keuring plaats. Na goedkeuring wordt een certificaat afgegeven dat in de behandelruimte aanwezig is. Daarmee weet de klant dat de salon aan de wettelijke eisen voldoet.

Ook de veiligheid van pigmenten is in Nederland wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden.

Wat voor pigmenten worden er gebruikt?

Waty werkt met veilige en zuivere pigmenten van Trendycolors. Deze pigmenten zijn geschikt voor klanten die:

  • Een overgevoeilige huid hebben.
  • Allergiën hebben voor bepaalde metalen of andere stoffen.
  • Minder roodheid na de behandeling en snellere wondgenezing.
  • Een behandeling willen ondergaan met zuivere pigmenten zonder conserveringsmiddelen en andere lichaamsvreemde stoffen.

Inktpaspoort

Na de behandeling krijgt u een inktpaspoort mee. Deze bevat de volgende informatie:

  • De datum waarop de behandeling is uitgevoerd.
  • Welke behandeling is uitgevoerd.
  • Merk, kleur en naam van de fabrikant/leverancier van de pigment.
  • En het Batch- of LOTnummer.
Haar studio Almere

Locatie & Contact

Openingstijden

Alleen op afspraak
Maandag t/m vrijdag: 10:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 14:00
Zondag: Gesloten